jueves, 5 de noviembre de 2015

ANÀLISI CIRCUIT RICARDO TORMO (VALÈNCIA)

El Campionat Mundial de MotoGP sempre té com a última cita el traçat valencià situat a Xest. En un bon grapat d’ocasions la pista valenciana s’ha convertit en un sac de nervis i de tensió quan en alguna de les categories hi havia en joc el títol mundial, i enguany no en serà una excepció. Un clar exemple el trobem en els últims dos anys de Moto 3, on 3 pilots tenien possibilitats matemàtiques de ser campions. Anem doncs, a veure com és la pista d’aquest circuit valencià.

Longitud: 4 kilòmetres
Amplitud: 12 metres
Revolts de dretes: 5
Revolts d’esquerres: 9
Últims vencedors: Jack Miller, Thomas Luthi i Marc Márquez


El seu traçat és un dels més curts del calendari, fet que se supleix amb un major número de voltes. El circuit es va construir l’any 1999 i porta el nom de Ricardo Tormo en memòria del que va ser el primer pilot valencià en aconseguir el títol de 50c.c. mort l’any 1998. Des de la seva construcció, sempre ha estat una cita ineludible dins el campionat.

És l’únic circuit que permet visionar tot el traçat des de qualsevol punt de la graderia. Aquesta envolta la pista per fora, fet que propicia aquesta possibilitat tan positiva pels espectadors. L’ambient que s’hi crea per tant, és únic i és un fet que els pilots valoren molt positivament.

Tot i que no és un traçat on hi hagi trams que afavoreixin la consecució de velocitats elevades, si que és una pista que tradicionalment degrada en gran mesura els pneumàtics pels constants revolts entrellaçats. Tot i que aparentment sembla una pista força petita, els 12 metres d’amplitud afavoreixen els avançaments i per tant l’espectacle.

A part del Gran Premi, el mundial també utilitza aquest circuit per efectuar-hi molts tests, entre ells els que donen peu al debut dels pilots amb els seus nous equips i motos de cara a la temporada següent.

Com sempre, us deixem amb un vídeo en el que podreu veure de forma virtual com és aquest circuit:

No hay comentarios:

Publicar un comentario