miércoles, 11 de noviembre de 2015

EL CAMPIÓ DEL MÓN DE MOTO GP: JORGE LORENZO

El pilot de Yamaha Jorge Lorenzo es va proclamar aquest cap de setmana, Campió del Món de Moto GP per tercera vegada en la seva carrera esportiva. El balear ha completat un gran any en què la fe i la confiança en sí mateix li han valgut per acabar capgirant un mundial que en què havia dominat Valentino Rossi des del principi.

Jorge Lorenzo 2015 Barcelona
Jorge Lorenzo, Circuit de Barcelona-Catalunya 2015 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya

Avui és moment per fer la vista enrere i veure com ha estat l’evolució d’aquest pilot, que sense cap mena de dubte, passa a ser un dels més grans de tota la història, i és que Lorenzo acumula ja 5 corones mundials.

El mallorquí va iniciar-se en el món de la competició al campionat Balear, certamen en el que va obtenir-hi les primeres victòries i que li van valer per fer el salt al Campionat d’Espanya i d’Europa de l’especialitat.

Amb sols quinze anys Lorenzo es convertiria en el pilot més jove de la història en debutar en una carrera del mundial, concretament ho va fer al Circuit de Jerez l’any 2002 i aquella suposaria la seva primera temporada complerta al certament.
Va disputar tres temporades en la categoria dels 125c.c. dins l’equip Derbi, en què hi va aconseguir un total de 4 victòries, 3 d’elles en l’última temporada a més a més de fer 4 podis, resultats que li van valer per acabar essent quart a la classificació final.

L’any 2005 va fer el salt a la categoria dels 250c.c. de la mà d’Honda, tot i no aconseguir cap victòria va ser capaç de pujar al podi en 6 ocasions, mostrant-se com un pilot molt ràpid i capaç de fer grans coses.
El seu progrés va quedar reflectit un any més tard, quan de la mà del mateix equip però amb una Aprilia, va proclamar-se per primera vegada campió del món, gesta que repetiria al 2007 després de dominar el certament de principi a fi.

Jorge Lorenzo 250c.c. Japó
Jorge Lorenzo, Gran Premi del Japó any 2008 / Font: Flickr Tomohiko Tanabe

Yamaha va fixar el seu ull en el pilot balear i va decidir oferir-li un contracte per córrer dins la seva estructura oficial en la categoria reina, Lorenzo va acceptar.
A la temporada del seu debut aconseguiria acabar quart a la general i un any més tard s’alçaria amb el subcampionat després de pujar al podi en totes i cada una de les curses que va poder acabar menys en la de Malàisia en què acabaria quart.

Jorge Lorenzo Japó 2008
Jorge Lorenzo, Gran Premi del Japó any 2008 / Font: Flickr Tomohiko Tanabe






El 2010 seria l’any on finalment Jorge Lorenzo ascendiria al tron del mundial com a Campió del Món després de 9 victòries i 7 podis al llarg de les 18 carreres que tenia el certamen. A la següent temporada es va haver de rendir a la superioritat de Casey Stoner i la seva Honda acabant segon el campionat del món per darrere del pilot australià.

Jorge Lorenzo, Gran Premi de Catalunya 2010 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya

El seu segon títol mundial arribaria al 2012 després d’una temporada pràcticament perfecte en la què els seus pitjors resultats en cursa van ser segones posicions. Tot i que aparentment pot semblar un títol fàcil, cal destacar que en aquella temporada Dani Pedrosa va estar a un altíssim nivell, guanyant 7 de les últimes 9 curses disputades.

Al 2013 i el 2014 es va viure l’eclosió de Marc Márquez, emportant-se el cerverí el títol en aquestes dues temporades. No ha estat fins aquesta temporada 2015 que Lorenzo ha estat capaç superar-lo en la classificació general coronant-se així campió per tercera vegada. Segurament, aquesta victòria tingui un valor afegit tenint en compte tot el que ha passat en aquestes últimes carreres, a més d’haver hagut de lluitar contra el millor Rossi dels últims anys i el mateix Marc Márquez.


Jorge Lorenzo Catalunya 2014
Jorge Lorenzo, Gran Premi de Catalunya 2014 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya

Com a curiositats, esmentar que Lorenzo acostumava a celebrar les seves victòries plantant una bandera al circuit on aconseguia la victòria, i que aleshores passava a ser territori Lorenzo (Lorenzo’s Land). El seu caràcter extravertit li ha costat diverses crítiques al llarg de la seva trajectòria i també disputes amb pilots com Dani Pedrosa (sobretot durant els anys de 125c.c. i 250c.c.) i més endavant amb Valentino Rossi.
És un reconegut seguidor del Barça i ha rebut entre d’altres premis la Medalla al Mèrit Esportiu (2013) i el Premi Nacional de l’Esport (2010).


El que és innegable és que costarà molt de trobar un pilot tan ràpid i tan regular com Jorge Lorenzo, un pilot, que defensa els seus ideals i que considerem just vencedor del Campionat del Món de Moto GP 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario