martes, 15 de diciembre de 2015

ESTORIL: GRAN PREMI DE PORTUGAL

Durant 12 anys el Mundial de Motociclisme disputava una prova del seu calendari a Portugal, concretament al circuit d'Estoril.

El Gran Premi de Portugal va ser present al Mundial de Motociclisme de l'any 2000 al 2012, quan es disputava al circuit d'Estoril, circuit que per la seva forma recorda molt al Circuit de Montmeló.

Cal destacar que l'any 2000 no va ser la primera edició del Gran Premi de Portugal ja que els anys 1987 i 1988 ja es va disputar aquest Gran Premi, encara que no es disputés al propi país, sinó que va tenir lloc al circuit de Jarama i al de Jerez respectivament.

El pilot que ha esdevingut més vegades guanyador al Gran Premi de Portugal és l'italià Valentino Rossi, amb un total de cinc victòries.

Pel que fa a pilots espanyols, el primer en guanyar el Gran Premi de Portugal en la categoria reina va ser el català Toni Elias, al imposar-se a Rossi per dues mil·lèsimes en una última volta d'infart, l'any 2006. També hi ha guanyat tres vegades Jorge Lorenzo i una Dani Pedrosa.

Els últims pilots amb fer-se en la victòria en aquest Gran Premi van ser l'australià Casey Stoner en Moto GP, el català Marc Màrquez en Moto 2 i l'alemany Sandro Cortese a 125 c.c.

Estoril, Gran Premi de Portugal

No hay comentarios:

Publicar un comentario