miércoles, 2 de diciembre de 2015

JARAMA: L'ÚLTIM GRAN PREMI A LA CAPITAL

Espanya tradicionalment ha estat un país amb una gran passió pel motociclisme.

Actualment Espanya participa al Mundial de Motociclisme amb 4 Grans Premis. El Gran Premi d'Espanya, disputat a Jerez, el Gran Premi de Catalunya, disputat a Montmeló, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, disputat a Xest, i el Gran Premi de Motorland-Aragó, disputat a Motorland.

Tot i això, anys enrere, la capital del país també participava al Mundial de Motociclisme amb el Gran Premi disputat al circuit de Jarama, a la Comunitat Autònoma de Madrid.




El traçat de Jarama va ser dissenyat per John Hugenholtz (dissenyador del circuit de Suzuka), i va albergar grans premis de Formula 1 i el Mundial de Motociclisme com a principals competicions.

El Gran Premi d'Espanya de Motociclisme es va disputar a Jarama fins a 15 vegades entre els anys 1969 i 1988. També s'hi van disputar carreres en d'altres temporades, com van ser el Gran Premi de Portugal (1987), el Gran Premi d'Europa (1991), i el Gran Premi de Madrid (1998). 

Els últims Grans Premis disputats a Jarama van ser degut a la cancel·lació d'altres Grans Premis previstos per aquella temporada.

L'últim pilot en actiu en disputar una cursa al circuit de Jarama va ser el nou vegades campió del món Valentino Rossi, que en motiu del Gran Premi de Madrid de l'any 1998 va disputar la cursa al circuit de Jarama en la categoria de 250 cc. 

Aquell mateix any, en la categoria reina, Carlos Checa va fer-se amb la victòria en l'últim Gran Premi disputat al circuit de Jarama, carrera en la qual també van participar Sete Gibernau i Àlex Crivillé


No hay comentarios:

Publicar un comentario