miércoles, 16 de diciembre de 2015

QUIN PAÍS DOMINA EL MUNDIAL DE MOTOCICLISME?

Els últims anys hem vist una gran explosió del motociclisme espanyol al Mundial de Motociclisme. Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa i Marc Márquez són només la punta de l'iceberg de la tradició motociclista que viu Espanya.

Tot i la gran tradició pel Mundial de Motociclisme que viu Espanya, aquest no és el país que ha aconseguit més títols ni victòries en proves del mundial. Aquest rècord pertany a Itàlia, que amb Giacomo Agostini i Valentino Rossi com a grans referents encapçala la classificació mundial de victòries per país.

Amb 748 victòries en grans premis i fins a 75 títols mundials, Itàlia lidera de forma contundent el rànquing de països amb més victòries i campionats.

Pel que fa a victòries, trobem en segona posició a Espanya, amb 528 i el Regne Unit tercer, amb 375 victòries. Tot i això, pel que fa a títols mundials, el Regne Unit supera Espanya en la classificació, obtenint 46 títols mundials, per 45 dels espanyols.

Per sobre de 100 victòries en grans premis i de 10 títols mundials també trobem Austràlia (179 - 11), amb Dohan i Stoner com a màxims contribuents, Alemanya (189 - 18) i Estats Units (173 - 17).

Pel que fa a pilots en actiu, Rossi (112 - 9), Lorenzo (61 - 5), Pedrosa (51 - 3) i Márquez (50 - 4) són els més guardonats. Tot i això, cap d'aquests pilots encapçala el rànquing als seus països on Agostini (Itàlia) amb 123 victòries i 15 títols mundials i Nieto (Espanya) 90 victòries i 13 títols mundials, lideren la classificació nacional.


Classificació per països
Classificació per pilots

No hay comentarios:

Publicar un comentario